top of page
126433080_3474632602627928_5471325372097

LET IT GROW, Let it grow, let it grow

1

*final count

BEDANKT UTRECHTERS!

1

1

2

kerstbomen gaan terug de grond in

IMPRESSIE VAN DE CAMPAGNE

EEN GROOT APPLAUS VOOR:

  • 1211 Utrechters die bewust hebben gekozen voor een kerstboom die na de feestdagen weer terug in de grond gaat! #LetItGrow

  • iedereen die onderdeel was van deze crowdaction en hiermee verbinding en saamhorigheid hebben gecreëerd in tijden van social distancing.

  • iedereen die een circulaire mindset heeft omarmd en een natuurlijke bron als een kerstboom heeft gewaardeerd en niet heeft behandeld als wegwerpproduct. 

  • alle mensen en bedrijven die ons in staat stellen de 1211 bomen terug in de grond te krijgen, zodat ze weer koolstof kunnen absorberen en zuurstof kunnen produceren.

  • iedereen die zijn borg beschikbaar heeft gesteld voor het planten van nog meer bomen. Dankzij hen kunnen we met Trees for All bijna 300 extra bomen planten.

Impressions of th campaign
Wat we hebben gedaan
Tree%20Pattern_edited.jpg

WAT WE HEBBEN GEDAAN

In december 2020 startten wij de campagne om minimaal 1000 Utrechters te mobiliseren om een herplantbare kerstboom te nemen. Herplantbaar? Ja, niet een gekapte, maar een met kluit in een pot. Deze wordt na de feestdagen weer ingeleverd of opgehaald, zodat de boom teruggebracht kan worden waar die hoort: in de grond in de natuur. #letitgrow

En het mooie is dat dit net zo makkelijk is als het kopen van een gekapte kerstboom. Je hebt nog steeds een mooie kerstboom en nog steeds veel sfeer. Deze kan zelfs per bakfiets bij je bezorgd worden.

We hebben ons doel ruim behaald! 1211 Utrechters hebben in 2020 gekozen voor een herplantbare kerstboom!

Plus, dankzij velen van deze Utrechters komen er nog meer bomen. Nog meer bomen? Ja! Doordat deze Utrechters hun borg beschikbaar stelden kunnen we samen met het Utrechtse Trees for All bijna 300 extra bomen planten.

"1-2-Tree: als iedere wereldburger jaarlijks 2 bomen plant, stoppen we niet alleen de wereldwijde ontbossing, maar zorgen we dat er meer bos bijkomt."

- Trees for All

LET IT GROW

GENIET VAN JE

KERSTBOOM

Bestel je kerstboom met kluit

Haal de boom op of krijg 'm thuisgeleverd

TERUG IN DE

GROND

Lever je boom in en ontvang je borg

Circulaire Kerstboom
Campaign News

CAMPAIGN NEWS

694.jpeg

1000 Utrechters redden kerstboom van kap: ‘Normaal koop ik 'm bij de bouwmarkt en gooi ik het weg’

Waarom een kerstboom kappen en na de kerst op de vuilnisbelt gooien ....

New Video:

LET IT GROW

Watch our new campaign video to get in the mood for a sustainable Christmas this year! 

kerstboom-duurzame-kerstboom-herplantbaa

InDeBuurt: 
Een groene kerst voor 25 piek

In Utrecht koop je een herplantbare kerstboom. De Utrechtse start-up Circle That mobiliseren duizend Utrechters om te kiezen voor een herplantbare...

Tree%20Pattern_edited.jpg

WAAROM WE DIT DOEN

In 2019 zijn er alleen al in Utrecht 50.000 (!!) kerstbomen weggegooid. Zonde. Gekapte bomen kunnen niet herplant worden. Een kerstboom met kluit wel. En deze bomen zijn gewoon beschikbaar voor hetzelfde gemak als een gekapte boom, enkel wordt deze na de feestdagen niet weggegooid maar ingeleverd, zodat deze herplant kan worden.

Een aantal voordelen van een kerstboom die na de kerst wordt herplant:


ZORGT VOOR MEER BOMEN. Zodra het kerstseizoen voorbij is wordt de boom herplant in het bos. De boom wordt niet nog een keer gebruikt voor kerst. Om de aankomende jaren toch kerstbomen te hebben, worden er ieder jaar weer nieuwe kerstbomen geplant. Mooi, toch? Zo zorgen we samen dat er nog meer bomen komen. #Let it Grow.


SINGLE-USE IS USELESS. We zijn gewend om alles eenmalig te gebruiken: koffiebekers, bakjes, rietjes, en… kerstbomen. Laten we deze wegwerpmentaliteit doorbreken en een circulaire mindset omarmen. Let it grow om onze natuurlijke bronnen te versterken en te waarderen.

WEES ONDERDEEL VAN DE BEWEGING. Soms heb je het gevoel dat je duurzame acties weinig bijdragen. Dat hoeft niet zo te zijn. Met deze crowdaction vragen we: zou je een wegwerpgewoonte (of: de gewoonte om een gekapte kerstboom te nemen) veranderen als duizend Utrechters hetzelfde zouden doen? Doe mee en let it grow!

Waarom we dit doen
Sustainable Development Goals
125873063_3474632905961231_1457530625307

DOE MEE EN DRAAG BIJ AAN UTRECHT'S TRANSITIE NAAR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Tree Pattern

OUR COLLABORATORS AND SUPPORTERS

Our Collaborators
bottom of page